Úvod / Víno dle druhu / Šumivá vína

Mas Candi Brut Nature

Mas Candi Brut Nature

Mas Candi Brut Nature

Vinařství: Celler Mas Candí

Skladem 77 ks

Vlajková loď bílých šumivých vín společnosti Mas Candí.

450 Kč

Nakupte zboží ještě za 1 Kč a dopravu máte zdarma!

0 Kč
1 Kč

Popis

Bio Naturální (bez certifikace)

Původ Španělsko

Vinařství Celler Mas Candí

Oblast Penedés

Ročník 2020

Zbytkový cukr 0,3 g/l

Obsah kyselin 6,5 g/l

Obsah alkoholu 12 %

Mas Candi Brut Nature

Toto víno je vlajkovou lodí bílých šumivých vín společnosti Mas Candí. Vyrábí se z regionálně a kulturně významných odrůd Xarel-lo (45 %), Macabeu (30 %), Perellada (13 %) a Sumoll (12 %) a zrálo pro vás 32 měsíců.
Sběr hroznů se provádí výhradně ručně do skříněk o objemu 10 kg. Sesbírané hrozny pak leží 24 hodin v chladícím boxu a potom se přímo lisují. Následuje fermentace v nerezových tancích při teplotě okolo 19°C. Před sekundární fermentací se odrůdy smíchají v požadovaném poměru a do směsi kvasinek se přidává 20 g cukru. Víno pak zraje minimálně 1,5 až 2,5 roku. K odstřelování (degorgement) dochází nepravidelně podle toho, jak si zákazníci víno objednávají. Do vyrobeného Corpinnatu se po odstřelení nepřidává žádný expediční likér (!). Tak je dosaženo naprosto suchého projevu a celkový obsah zbytkového cukru je pouze 0,3 %.

Mas Candi Corpinnat-Brut-Nature

Bio Naturální (bez certifikace)

Původ Španělsko

Vinařství Celler Mas Candí

Oblast Penedés

Ročník 2020

Zbytkový cukr 0,3 g/l

Obsah kyselin 6,5 g/l

Obsah alkoholu 12 %

Chuť

Citronová žlutá barva, pěkné perlení, spíše menších bublinek. Fajn aroma, čerstvé, květinové a bylinkové, bílé ovoce. Suché, živé, citrusové, bezva kyseliny a šťavnatost, krásně čisté, decentní hořčinka v lehce oříškově mandlové dochuti.  Jde si s tím hrát a objevovat jemnější nuance, ale spíš svádí k pití. Prostě máte pocit, že mizí samo.

Tohle šumivé víno je vynikající ke sladkým dezertům, mořským plodům a rybám.

O vinařství

Mas Candi_logo

Čtyři lidé, kteří stojí za značkou Mas Candi – Ramon Jané, Mercè Cuscó, Toni Carbó, a Ana Serra, jsou společně, a také sami za sebe, hluboce respektovanými pěstiteli v katalánské oblasti Penedes a pomáhají pomalu měnit pohled světa na španělské šumivé víno.

Celler Mas Candi_team

Jako jedni z prvních ve svém regionu se rozhodli změnit své zemědělské postupy na přírodnější, bez chemie, a také se rozhodli neprodávat svou úrodu obřím výrobním domům Cava a místo toho se zaměřili na produkci vlastních vín vyšší kvality a s mnohem větším charakterem. Jen tak mohou označit toto svoje svěží dílko –  Corpinnat.

Protože vinnou révu zbožňujeme jako děti, protože pěstování révy je náročný akt lásky, rozhodli jsme se nepoužívat chemikálie, když jednoduchá přírodní řešení mohou snadno napravit nerovnováhu.
– Toni Carbó

 

Celler Mas Candi1
Celler Mas Candi2
Celler Mas Candi3