Mas Candi Brut Nature
Mas Candi Brut Nature
Vinařství: Celler Mas Candí
Skladem 77 ks
Vlajková loď bílých šumivých vín společnosti Mas Candí.
450 Kč
Popis
Bio Naturální (bez certifikace)
Původ Španělsko
Vinařství Celler Mas Candí
Oblast Penedés
Ročník 2020
Zbytkový cukr 0,3 g/l
Obsah kyselin 6,5 g/l
Obsah alkoholu 12 %
Mas Candi Brut Nature
Toto víno je vlajkovou lodí bílých šumivých vín společnosti Mas Candí. Vyrábí se z regionálně a kulturně významných odrůd Xarel-lo (45 %), Macabeu (30 %), Perellada (13 %) a Sumoll (12 %) a zrálo pro vás 32 měsíců.
Sběr hroznů se provádí výhradně ručně do skříněk o objemu 10 kg. Sesbírané hrozny pak leží 24 hodin v chladícím boxu a potom se přímo lisují. Následuje fermentace v nerezových tancích při teplotě okolo 19°C. Před sekundární fermentací se odrůdy smíchají v požadovaném poměru a do směsi kvasinek se přidává 20 g cukru. Víno pak zraje minimálně 1,5 až 2,5 roku. K odstřelování (degorgement) dochází nepravidelně podle toho, jak si zákazníci víno objednávají. Do vyrobeného Corpinnatu se po odstřelení nepřidává žádný expediční likér (!). Tak je dosaženo naprosto suchého projevu a celkový obsah zbytkového cukru je pouze 0,3 %.
Bio Naturální (bez certifikace)
Původ Španělsko
Vinařství Celler Mas Candí
Oblast Penedés
Ročník 2020
Zbytkový cukr 0,3 g/l
Obsah kyselin 6,5 g/l
Obsah alkoholu 12 %
Chuť
Citronová žlutá barva, pěkné perlení, spíše menších bublinek. Fajn aroma, čerstvé, květinové a bylinkové, bílé ovoce. Suché, živé, citrusové, bezva kyseliny a šťavnatost, krásně čisté, decentní hořčinka v lehce oříškově mandlové dochuti. Jde si s tím hrát a objevovat jemnější nuance, ale spíš svádí k pití. Prostě máte pocit, že mizí samo.
Tohle šumivé víno je vynikající ke sladkým dezertům, mořským plodům a rybám.
O vinařství
Čtyři lidé, kteří stojí za značkou Mas Candi – Ramon Jané, Mercè Cuscó, Toni Carbó, a Ana Serra, jsou společně, a také sami za sebe, hluboce respektovanými pěstiteli v katalánské oblasti Penedes a pomáhají pomalu měnit pohled světa na španělské šumivé víno.
Jako jedni z prvních ve svém regionu se rozhodli změnit své zemědělské postupy na přírodnější, bez chemie, a také se rozhodli neprodávat svou úrodu obřím výrobním domům Cava a místo toho se zaměřili na produkci vlastních vín vyšší kvality a s mnohem větším charakterem. Jen tak mohou označit toto svoje svěží dílko – Corpinnat.
Protože vinnou révu zbožňujeme jako děti, protože pěstování révy je náročný akt lásky, rozhodli jsme se nepoužívat chemikálie, když jednoduchá přírodní řešení mohou snadno napravit nerovnováhu.
– Toni Carbó