Úvod / Víno dle druhu / Bílá vína

Camino blanco

Camino blanco

Camino blanco

Vinařství: Parra Jimenez

Skladem 25 ks

Bílé suché víno z odrůd Sauvignon a Moscatel – bílé zlato ve skle.

160 Kč

Nakupte zboží ještě za 1 Kč a dopravu máte zdarma!

0 Kč
1 Kč

Popis Ano (EU organic)

Bio Ano (EU organic)

Původ Španělsko

Vinařství Parra Jimenez

Oblast Castilla La Mancha

Ročník 2022

Zbytkový cukr 0,9 g/l

Obsah kyselin 5,7 g/l

Obsah alkoholu 11,5 %

Camino blanco

Bílé suché víno vyrobené z odrůd Sauvignon (90 %), Moscatel (10 %). Tato odrůda je v jiných, zejména teplých oblastech Španělska, považována za odrůdu, která dává sice aromatická, ale spíše těžší a ne příliš svěží vína. Nicméně právě v oblasti Castilla La Mancha u vinařství Parra Jimenéz najdeme nejkvalitnější, aromatická a svěží vína z této odrůdy v celém Španělsku. Kombinace tepla a zejména nadmořské výšky 900 metrů nad mořem, způsobuje optimální dozrávání hroznů i při hektarovém výnosu cca 9500 kg/Ha. Hrozny se sbírají ručně a potom se lisují na pneumatickém lisu. Vylisovaný mošt fermentuje v nerezových tancích při teplotě 15–17°C po dobu 14 dní.

Toto víno je jako bílé zlato ve skle. Překvapivě dobré, lehké a zábavné víno vhodné ke každodenní běžné konzumaci. Profíci od Parra Jimenéze zkrátka umějí udělat i cenově velmi příznivé a opravdu dobré věci.

Bio Ano (EU organic)

Původ Španělsko

Vinařství Parra Jimenez

Oblast Castilla La Mancha

Ročník 2022

Zbytkový cukr 0,9 g/l

Obsah kyselin 5,7 g/l

Obsah alkoholu 11,5 %

Chuť

Ve sklenici má Camino Blanco zářivě zlatožlutou barvu. Vůně má bohaté aroma citrusů, ale také fascinující tropické aroma zeleného manga a papáji a čerstvé trávy.
Při prvním doušku se víno prezentuje jablky, hruškami a kdoulemi. K ovocným částem buketu se postupně přidávají další ovocně-balzamické nuance.
Tohle víno Vám jednoznačně dokáže, že chuť nutně nepotřebuje cukr. Kdo máte rádi vinný střik, pak je tato lehkonohá kráska vaše pravá volba. 2 díly sody a jeden vína s tenkým plátkem čerstvého citrónu Vás může doprovázet po celý letní den.

Hodí se k salátům, rybím pokrmům, sendvičům, drůbežímu salátu, zeleninovým předkrmům, grilovaným jídlům, tapas, nebo jen tak…

O vinařství

Parra Jimenez_logo

Vinařství Parra Jimenéz patří třem bratrům z rodiny Parra. Francisco, Javier a Luis patří k leaderům biodynamického hospodaření.
Parra_jimenez_budova

Francisco Parra říká:
„Vína vyrábíme s láskou a vášní. V každé lahvi se snoubí naše místní tradice s nejmodernější technologií. Naše vína vyjadřují čistotu a krásu naší země, jsou 100% upřímná. Neprodáváme jen vína, prodáváme příběh“

Rodina Parra žije a obdělává půdu v La Mancha ve středním Španělsku již po několik generací. Slovo parra znamená ve španělštině „stéblo“ a vzhledem k místní tradici pojmenovávat lidi podle jejich profesí se traduje, že už jejich předkové v dávné minulosti obdělávali vinice.
Společnost Parra Family Organic založili v roce 1993 tři bratři: Francisco, Javier a Luis. Navzdory velikosti podniku – Parra Family Organic prodá kolem čtyř milionů lahví ročně – bratři sami zvládají většinu kancelářské práce a jsou úzce zapojeni do chodu sklepa a vinice.
V současnosti obhospodařují dvě velké vinice v La Mancha poblíž města Las Mesas (Stoly) o celkové rozloze přibližně 445 akrů, tedy asi 180 hektarů. Jedna z vinic nese název Entresendas (Mezi cestami). Nachází se ve vyschlém korytě staré řeky. Entresendas tak těží z bohaté aluviální půdy, která je běžná ve starých říčních korytech a je ideální pro pěstování vinné révy. Druhá vinice se oficiálně jmenuje Olla del Monte (Kuchařská pánev v horách), ale v místním slangu je známá jako Cuesta Colorá, červená stráň. Červené svahy jsou pokryty křídovým jílem s jemnou vrstvou oblázků na povrchu, které zachycují sluneční teplo a udržují hrozny v teple během chladných pouštních nocí v La Mancha.

Říká se, že k výrobě skvělého vína je třeba hrozny mučit. Pokud je tomu tak, pak je La Mancha ideálním místem pro výrobu vína. Dny jsou horké, což dodává ovoci sladkost. Noci jsou chladné, což dodává ovoci povzbuzující kyselost potřebnou k výrobě živého vína. Srážky se téměř nevyskytují, což révě umožňuje dávat hrozny s koncentrovanou chutí.

Parra_jimenez_los_hermanos