Úvod / Víno dle druhu / Bílá vína

Verdejo

Verdejo

Verdejo

Vinařství: Parra Jimenez

Skladem 68 ks

Bílé suché biodynamické víno vyrobené z typicky španělské odrůdy Verdejo.

230 Kč

Nakupte zboží ještě za 1 Kč a dopravu máte zdarma!

0 Kč
1 Kč

Popis Biodynamické (Demeter)

Bio Biodynamické (Demeter)

Původ Španělsko

Vinařství Parra Jimenez

Oblast Castilla La Mancha

Ročník 2020

Zbytkový cukr 0,9 g/l

Obsah kyselin 6,3 g/l

Obsah alkoholu 11,5 %

Verdejo

Hrozny se po sklizni lehce pomelou a nechají ležet po dobu 24 hodin, kdy zůstává hroznová šťáva v kontaktu se slupkami. Následně se vylisují a vzniklý mošt fermentuje v nerezových tancích po dobu přibližně 20 dní při teplotě nepřesahující 15–17 °C.
Verdejo se pěstuje převážně ve španělské oblasti Rueda, původně ale odrůda pochází až z Afriky. Zajímavé na ní je, že se obvykle musí sklízet v noci, při teplotách 10–15 °C, protože snadno oxiduje a nižší teploty při sklizni napomáhají udržet kvalitu a barvu hroznů.
Jedinečný charakter vína oslovuje milovníky vína po celém světě. Objednejte si a prožijte nezapomenutelný zážitek plný svěžesti, bohatosti a španělské vášně ve sklenici Verdeja!

Bio Biodynamické (Demeter)

Původ Španělsko

Vinařství Parra Jimenez

Oblast Castilla La Mancha

Ročník 2020

Zbytkový cukr 0,9 g/l

Obsah kyselin 6,3 g/l

Obsah alkoholu 11,5 %

Chuť

Víno má jiskrnou zelenkavou barvu, střední viskozitu s intenzivní vůní zeleného jablka, jasmínu a citrusových plodů. Zelené jablko se výrazně projevuje i v chuti a středně plný charakter vína je doprovázen výrazně svěží a šťavnatou kyselinkou. Velice příjemně pitelné víno, které ve vás vzbudí touhu ochutnat další a další doušky.

Velice dobře se snoubí s ovčími a kozími sýry, zeleninovým rizotem či zeleninovými saláty.

O vinařství

Parra Jimenez_logo

Vinařství Parra Jimenéz patří třem bratrům z rodiny Parra. Francisco, Javier a Luis patří k leaderům biodynamického hospodaření.
Parra_jimenez_budova

Francisco Parra říká:
„Vína vyrábíme s láskou a vášní. V každé lahvi se snoubí naše místní tradice s nejmodernější technologií. Naše vína vyjadřují čistotu a krásu naší země, jsou 100% upřímná. Neprodáváme jen vína, prodáváme příběh“

Rodina Parra žije a obdělává půdu v La Mancha ve středním Španělsku již po několik generací. Slovo parra znamená ve španělštině „stéblo“ a vzhledem k místní tradici pojmenovávat lidi podle jejich profesí se traduje, že už jejich předkové v dávné minulosti obdělávali vinice.
Společnost Parra Family Organic založili v roce 1993 tři bratři: Francisco, Javier a Luis. Navzdory velikosti podniku – Parra Family Organic prodá kolem čtyř milionů lahví ročně – bratři sami zvládají většinu kancelářské práce a jsou úzce zapojeni do chodu sklepa a vinice.
V současnosti obhospodařují dvě velké vinice v La Mancha poblíž města Las Mesas (Stoly) o celkové rozloze přibližně 445 akrů, tedy asi 180 hektarů. Jedna z vinic nese název Entresendas (Mezi cestami). Nachází se ve vyschlém korytě staré řeky. Entresendas tak těží z bohaté aluviální půdy, která je běžná ve starých říčních korytech a je ideální pro pěstování vinné révy. Druhá vinice se oficiálně jmenuje Olla del Monte (Kuchařská pánev v horách), ale v místním slangu je známá jako Cuesta Colorá, červená stráň. Červené svahy jsou pokryty křídovým jílem s jemnou vrstvou oblázků na povrchu, které zachycují sluneční teplo a udržují hrozny v teple během chladných pouštních nocí v La Mancha.

Říká se, že k výrobě skvělého vína je třeba hrozny mučit. Pokud je tomu tak, pak je La Mancha ideálním místem pro výrobu vína. Dny jsou horké, což dodává ovoci sladkost. Noci jsou chladné, což dodává ovoci povzbuzující kyselost potřebnou k výrobě živého vína. Srážky se téměř nevyskytují, což révě umožňuje dávat hrozny s koncentrovanou chutí.

Parra_jimenez_los_hermanos